Bydlení

Jakými barvami vymalovat byt? Barvy ovlivňují váš život

Málokterý člověk je si vědom toho, jak moc barvy ovlivňují náš život. Zatímco některé věci nemají na náš život sebemenší vliv, barvy k těmto věcem rozhodně nepatří. Právě barvy dokážou náš život naprosto změnit, ovlivnit. A tak bychom si zejména při malování bytů měli pořádně rozmyslet, jakou barvou do jednotlivých místností domu dáme. Přece jenom barvy, které budou zdobit zdi interiéru, budou mít vliv na náš každodenní život, a to je třeba mít na paměti.

Abyste si interiér nevymalovali tak, jak se nesluší a nepatří, prozradíme vám, s jakými barvami to opravdu zkusit v interiéru, jelikož přinesou harmonii a klid či jelikož zvýší produktivitu.

Do malého bytu nepatří tmavé a syté barvy

Sice barvy jako takové leccos symbolizují a signalizují, pravdou ale je, že se člověk musí rozhodovat i na základě toho, v jak velkém bytě nebo domě bydlí. Pokud bydlí v malém bytě, rozhodně by se měl vyvarovat tmavým a také sytým barvám, které domácnost jenom opticky zmenšují. Pokud tak moc touží po syté nebo tmavé barvě, kompromisem může být vymalování jenom jedné jediné stěny.

Jestliže si doslova vydupete alespoň jednu stěnu barevnou, v ideálním případě by stěna měla nést teplou barvu, pokud se stěna nachází v obývacím pokoji nebo v pracovně. Teplé barvy, jako je žlutá nebo oranžová, mají tendenci podporovat činnost člověka a jeho produktivitu. Co se týče studených barev, ty patří spíše do ložnice. Mluvíme hlavně o modré nebo šedé barvě. Studené barvy mají tendenci uklidňovat člověka.

Štětec s plechovkou žluté barvy

Bílá barva je barvou čistoty, černá negativně ovlivňuje naši psychiku

Zaměřme se se na konkrétní barvičky, kterými nejčastěji vymalováváme náš příbytek. Lidé často volí bílou barvu, kterou leckdo považuje na nudnou. Pravdou však je, že bílá barva opticky zvětšuje místnosti, navíc je to barva čistoty. Co se týče třeba takové černé barvy, ta má negativní dopad na naši psychickou pohodu. Červená kontrastní barva má stimulační účinky, zelená zase uklidňuje.

Nechte to na profesionálech

Pomoct nám mohou samozřejmě malíři pokojů z firmy MALÍŘÍ NATĚRAČI CZ, kteří moc dobře vědí, jaké barvy se do jakých místností domu nejvíce hodí. Mnozí lidé však chtějí ušetřit, a tak se do malování pokojů pouští hrdě sami, i když si teda plně nejsou jistí tím, jaké barvy do jakých pokojů patří.

5/5 - (1 Hodnocení)

Monade.cz

Jsme internetový magazín Monade. Publikujeme rady, tipy, novinky, srovnání, testy, recenze aj. Náš tým je složen z mladých lidí. Píšeme o různých tématech, podle toho, o co se daný redaktor právě zajímá. Všechny informace jsou ověřeny a podloženy skutečnými daty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..