Sponzorováno

Moderní zahrada – zrenovujte si zahradu po babičce

Dědictví po babičce může mít mnoho podob. Pokud je tímto dědictvím stará zahrada, nemohli jste získat víc. Asi vás bude čekat plno práce a starostí, ale s trochou kreativity vdechnete zahradě nový život a stane se vaším rájem na Zemi. Zachovejte původní prvky zahrady. Staré ovocné stromy, keře a květiny mají opravdu své kouzlo. Při renovaci se snažte zachovat co nejvíce z těchto původních prvků. Stromy a keře šetrně prořezejte a omlaďte. Než se pustíte do práce, vytvořte si plán práce.

Rozvrhněte si místo

Promyslete si, jaké zóny chcete na vaší zahradě mít. Myslete na místo na posezení, prostor na zeleninové záhony nebo skalku. Doplňte původní rostliny novými, moderními druhy. Vyberte si rostliny, které nejsou náročné. V současnosti jsou velmi populární trvalky, které kvetou po celé léto a přitahují motýly a včely, což podporuje ekosystém.

Zahrada v moderním stylu
Zahrada v moderním stylu

Vytvořte si relaxační zónu

Mít místo, kde si můžete odpočinout, je k nezaplacení Investujte do pohodlného zahradního nábytku a pokud máte dostatek prostoru, můžete si postavit i malou pergolu nebo altán, který vám poskytne stín v horkých letních dnech. Nezapomeňte ani na zahradní předměty, jako jsou odolné plastové židle, dlaždice pod bazén nebo zahradní box, do kterého schováte polštáře ze zahradního nábytku. Užijte si skládací lehátko, které se velmi snadno skládá a rozkládá. Má polštářek a 4 nastavitelné polohy. Můžete ho velmi jednoduše přemisťovat po celé zahradě.

Zainvestujte také do zahradní dekorace. Vyberte si například několik krásných povlaků na polštáře. Jistě oceníte i dekorativní venkovní teploměr, který je vyroben ze smrkového dřeva. Je dostupný v béžové a bílé barvě a je určen k upevnění na stěnu. Zcela jistě využijete i polštáře na zahradní židli s barevným potiskem a se šňůrkami, které jsou určeny na upevnění k židli.

Ekologie, udržitelnost a osvětlení

Při renovaci zahrady myslete na ekologii. Založte si kompost, využívejte mulčování zahrady, které udržuje vlhkost v půdě a používejte dešťovou vodu na zavlažování rostlin. Pořiďte si kompostér, díky kterému se zbavíte organického odpadu. Pokud je to jen trochu možné, snažte se vyhnout chemickým hnojivům a pesticidům. Vaše zahrada může být krásná i po setmění. Použijte solární lampy, světelné sloupky, LED světla nebo světelné řetězy, které zahradě dodají opravdu magickou atmosféru.

Moderní zahradní osvětlení
Moderní zahradní osvětlení

Moderní technologie a také dokonalá zábava

Při péči o zahradu používejte moderní technologie. Automatické zavlažovací systémy nebo robotické sekačky na trávu vám pomohou ušetřit spoustu času a energie. Vaše zahrada je skvělým místem pro setkávání s přáteli a rodinou. Uspořádejte grilování, pikniky nebo večerní posezení u ohně.

Vytvořte si zahradní stezky a přiveďte do zahrady vodu

Na zahradě si vytvořte pěšinky a cestičky pomocí přírodních materiálů, jako jsou například kameny, dřevěná prkna nebo třeba mulč. Tyto stezky určí vaší zahradě strukturu a usnadníte si pohyb mezi jejími jednotlivými částmi. Přidejte do své zahrady i vodní prvky, jako je například malá fontána, jezírko nebo pítko pro ptáky. Zvuk tekoucí vody má uklidňující efekt a do vaší zahrady přiláká různé druhy ptáků a dalších užitečných zvířat. Malé jezírko s lekníny a rybičkami přidá vaší zahradě další rozměr.

Renovace zahrady může být skvělou příležitostí, jak být společně s rodinou a přáteli. Zapojte je do různých úkolů, jako je sázení rostlin, stavba pergoly nebo tvorba dekorací. Společná práce na zahradě posílí vaše vztahy a budete mít mnohem větší radost z výsledku.

5/5 - (1 Hodnocení)

Monade.cz

Jsme internetový magazín Monade. Publikujeme rady, tipy, novinky, srovnání, testy, recenze aj. Náš tým je složen z mladých lidí. Píšeme o různých tématech, podle toho, o co se daný redaktor právě zajímá. Všechny informace jsou ověřeny a podloženy skutečnými daty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..